Uw inboedelverzekering en opstalverzekering keren uit bij schade aan of in uw huis na bijvoorbeeld brand, waterschade, inbraak of storm. Een prettig idee, want de kosten lopen bij deze schades al gauw behoorlijk op. Maar net als uw woning, vergen ook uw inboedelverzekering en opstalverzekering regelmatig onderhoud!
Inboedel en opstal
Voorkom onderverzekering: weet wat u heeft
Toen u uw inboedelverzekering en/of opstalverzekering afsloot, heeft u nauwkeurig in kaart gebracht wat de waarde van uw inboedel is en wat de herbouwwaarde is van uw huis. U wilde immers wel goed verzekerd zijn. Heeft u sindsdien
- duurdere apparatuur aangeschaft?
- antieke spullen gekocht?
- een kunstwerk aangeschaft?
- uw woning verbouwd of verbeterd?
Zo ja, dan is de kans groot dat u onderverzekerd bent. En dat kan nare gevolgen hebben als u daadwerkelijk met schade geconfronteerd wordt.
Kom daarom langs op ons kantoor in Brielle. Dan maken we het verzekerde bedrag van uw inboedelverzekering en/of opstalverzekering snel in orde. Sommige verzekeringen bieden ook garantie tegen onderverzekering!
Vergelijking inboedelverzekeringen
Een vergelijking van inboedelverzekeringen kan bijzonder zinvol zijn. Zeker als uw woning en/of uw inboedel meer waard zijn geworden de afgelopen jaren. Is dit bij u het geval? Stel uw huis en spullen veilig en bel 06 – 50662950 voor een vergelijking van inboedelverzekeringen.
Verschil tussen inboedelverzekering en opstalverzekering
Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot uw woonhuis. Dit verzekert u via de opstalverzekering. Datgene wat wel verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering.
De beste inboedelverzekering en opstalverzekering met het juiste verzekerde bedrag regelt u via De HypoGever !
Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.
Productinformatie
Glasverzekering
Een glasverzekering biedt dekking tegen breuk van glas dat tot een pand behoort en dient tot lichtdoorlating. Ook de kosten van een eventuele noodvoorziening zijn meestal meeverzekerd.
Deze verzekering wordt vaak gecombineerd met de verzekering van het woonhuis of van de inboedel.
Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan uw huishoudelijke inboedel. Hiertoe worden de roerende zaken in uw woning gerekend alsmede, wanneer u uw woning huurt, het belang dat u als huurder heeft bij van uw huurhuis deel uitmakende onroerende zaken.
De inboedel is op basis van nieuwwaarde verzekerd tegen schade ontstaan door een groot aantal gevaren zoals brand, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijdingen en vandalisme.
Opstalverzekering
Een opstalverzekering biedt dekking tegen schade aan uw woonhuis. Naast het woonhuis zelf zijn ook bijgebouwen, schuren, schuttingen e.d. meeverzekerd.
De woonhuis is op basis van herbouwwaarde verzekerd tegen schade ontstaan door een groot aantal gevaren zoals brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.
Kostbaarhedenverzekering
Een kostbaarhedenverzekering biedt dekking als waardevolle voorwerpen of verzamelingen door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken. Bijna alle schadeoorzaken zijn gedekt, ongeacht waar die zijn ontstaan, vaak wel uitsluitend binnen een van tevoren gekozen dekkingsgebied (Nederland-, Europa- of Werelddekking).
De verzekering is bedoeld voor kostbare zaken als antiek, kunstvoorwerpen, sieraden, muziekinstrumenten, foto-, film-, audio-, video-apparatuur, postzegel-, munt- of andere verzamelingen.
Woonlastenverzekering
Met een woonlastenbeschermer of woonlastenverzekering kunt u de betaling van uw hypotheeklasten veiligstellen, als uw inkomen daalt (of zelfs wegvalt) door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Er zijn veel verschillende soorten woonlastenverzekeringen verkrijgbaar van verschillende aanbieders, ieder met zijn eigen voorwaarden. Wij helpen u graag aan de beste verzekering voor uw situatie.
Tips
Weet wat er gebeurt als u terugvalt in inkomen
Stel: u gaat scheiden, u verliest uw baan of u raakt arbeidsongeschikt. Kunt u dan uw hypotheeklasten nog betalen? Het is goed om na te denken over deze inkomensrisico’s. Dit risico kunt u eventueel ondervangen met een woonlastenverzekering. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die er zijn.
Maak gebruik van subsidieregeling verwijderen asbestdaken
Om mens en milieu te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan asbest, zijn asbestdaken vanaf 2024 verboden in Nederland. Heeft u een asbestdak? Dan kunt u subsidie krijgen voor de verwijdering van de asbest.
Deze subsidie kunt u aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Zelf duurzame energie opwekken? Vraag subsidie aan!
Wilt u zelf in huis duurzame energie opwekken, bijvoorbeeld via een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen in de aanschafkosten. U vraagt deze aan met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).
Verklein de kans op brand
Koken, roken en elektrische apparaten zijn de meest voorkomende oorzaken van brand. Met de volgende tips kunt de kans op brand verkleinen! Zorg dat u altijd in de buurt van uw pan of frituur blijft als u aan het koken bent. Rook nooit in bed en zorg dat u uw sigaret altijd goed dooft. Zet elektrische apparatuur uit als u uw huis verlaat (denk aan de strijkbout, wasdroger en broodrooster). Maak na elke droogbeurt het rooster van uw droger schoon en zorg dat u regelmatig het filter van uw afzuigkap reinigt / vervangt.
Zonder vergunning (ver)bouwen
Heeft u plannen voor een aanbouw of uitbouw? Sinds 1 november 2014 is dat een stuk eenvoudiger geworden. In veel gevallen kunt u nu een dakkapel of zonnepanelen plaatsen zonder dat u daar een vergunning voor nodig heeft. Wilt u uw huis gaan vergroten, dan is dat tot 4 meter nu vergunningsvrij. Let op: er zijn ook situaties waarin u nog wel een vergunning nodig heeft, bijvoorbeeld als u in een monumentaal pand woont. Doe daarom altijd eerst de vergunningencheck op www.omgevingsloket.nl.
Maak het ze niet te makkelijk!
In Nederland wordt elke dag gemiddeld 200 keer ingebroken. Vooral de donkere maanden van het jaar zijn populair onder inbrekers. Daarom is het Ministerie van Veiligheid en Justitie gestart met de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk!’ Op deze website vindt u slimme tips om inbraak in uw woning te voorkomen. Want een goed beveiligd huis geeft een veilig gevoel.
Controleer hoe veilig uw buurt is
Op politie.nl kunt u nagaan waar en wanneer in uw buurt is ingebroken. De politie deelt deze informatie om mensen ertoe te bewegen zelf maatregelen te nemen om een inbraak te voorkomen. Als u op de pagina ‘Mijn buurt’ de vier cijfers van uw postcode invult, krijgt u het lokale nieuws van de politie te zien. Klikt u vervolgens op ‘Misdaad in Kaart’, dan krijgt u een overzicht van alle bij de politie aangegeven inbraken van de afgelopen drie maanden in uw buurt.
Doe de vergunningcheck!
Gaat u bouwen, verbouwen of slopen? Wilt u een boom kappen? Voor veel activiteiten op het gebied van (ver)bouw, wonen, monumenten, milieu, natuur en ruimte heeft u een omgevingsvergunning nodig. Doe via Omgevingsloket online de vergunningcheck en u weet snel of u een omgevingsvergunning van uw gemeente nodig heeft.
Veel gestelde vragen
Het wordt steeds populairder: (een deel) van je woning verhuren via sites als Airbnb. Het kan immers erg lucratief zijn. Maar het is niet geheel zonder risico: lang niet alle woonverzekeringen dekken schade die veroorzaakt wordt bij tijdelijke verhuur. En dan is er ook nog een mogelijke aansprakelijkheidskwestie als een huurder letselschade oploopt in uw woning. Gaat u uw huis of appartement tijdelijk verhuren? Kom dan eerst bij ons langs. Dan controleren we of u voldoende verzekerd bent.
Als u van mening bent dat u te weinig vergoed heeft gekregen op uw claim bij uw verzekeraar, dan kunt u een ‘second opinion’ laten uitvoeren. Dat gaat via contra-expertise. Dat betekent dat u – op kosten van uw verzekeraar – een eigen schade-expert mag inschakelen. Deze persoon zal dan samen met de expert van uw verzekeraar de hoogte van de schade bepalen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje: een dure lamp die van het plafond valt, rondvliegend speelgoed dat de tv beschadigt of een kostbare bril die u van de trap laat vallen. Als u uw inboedelverzekering uitbreidt met een allrisk dekking, is vrijwel alle schade aan uw inboedel verzekerd, ook als de schade door uw eigen toedoen ontstaan is. Meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs.
De inboedelverzekering biedt meestal een beperkte dekking voor kostbaarheden. Vaak is apparatuur meeverzekerd tot een maximumbedrag. Controleer dus goed of dat bedrag voor u voldoende is. Zo niet, dan kunt u een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten of een aanvullende verzekering voor uw computerapparatuur. Vraag ons naar de voor u voordeligste oplossing.
Dat hangt af van wat er in het huurcontract bepaald is over wie aansprakelijk is voor ruitbreuk. Vaak is dat de huurder. Is dat het geval, dan kan een aparte glasverzekering nuttig zijn.
Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de volledige (nieuw)waarde van de inboedel. Verzekeraars hanteren een inboedelwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.
Nee, ook onder een inboedel-verzekering bestaat er dekking, meestal echter tot een maximum bedrag. Boven dat bedrag bestaat er dus geen recht op schadevergoeding. Daarnaast geldt de inboedelverzekering in beginsel slechts binnenshuis terwijl de kostbaarhedenverzekering Nederland-, Europa- of werelddekking kent. Tenslotte zijn de verzekerde schadeoorzaken onder een inboedelverzekering veel beperkter dan onder een kostbaarhedenverzekering.
Het verzekerd bedrag moet overeenkomen met de herbouwwaarde van het pand. Verzekeraars hanteren een herbouwwaardemeter waarmee het te verzekeren bedrag eenvoudig kan worden berekend.