Als je op kamers gaat, ben je ineens zelf verantwoordelijk voor zaken die voorheen vaak door je ouders geregeld werden. Dat geldt ook voor je verzekeringen!

Verplicht nummer: de zorgverzekering

Vanaf je 18e ben je verplicht een eigen ziektekostenverzekering te hebben. Het aanbod is groot en daarom helpen wij je graag aan een passende verzekering. Een zorgverzekering is relatief duur, maar gelukkig is er de mogelijkheid om een tegemoetkoming in de kosten te ontvangen. Kijk op www.toeslagen.nl.

Je meubels zijn meer waard dan je denkt

Je zou het misschien op het eerste gezicht niet zeggen, maar je inboedel vertegenwoordigt als geheel een flinke waarde. Zorg daarom voor een goede inboedelverzekering die uitkeert bij diefstal, brand of andere schade aan je spullen. Let er wel op dat het meubilair e.d. dat je in de gezamenlijke ruimte hebt staan, niet altijd meeverzekerd is.

Zie ook pagina Wonen

Aansprakelijkheidsverzekering: je kunt eigenlijk niet zonder

Als je zelfstandig gaat wonen, is het belangrijk dat je zelf je aansprakelijkheidsrisico regelt. Je kunt niet zonder zo’n verzekering, omdat de financiële gevolgen van een ongeluk waar jij voor aansprakelijk bent, heel groot kunnen zijn.

Zie ook pagina Recht

Zo zijn er misschien nog meer verzekeringen die je overweegt of waarvan je misschien eerst iets meer wilt weten (reisverzekering, autoverzekering). Neem daarvoor contact met ons op. Wij geven je graag de informatie die je zoekt en kunnen deze verzekeringen snel en tegen lage kosten voor je afsluiten.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Tips