De aankoop van een woning blijft een grote beslissing. Uw huis is immers de basis van uw persoonlijke leven en de keuze voor uw nieuwe woning heeft op tal van vlakken gevolgen. Niet in de laatste plaats in financiële zin.

Onafhankelijk hypotheekadvies: uw belang centraal

Met het afsluiten van een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan. Alle reden dus om het afsluiten of oversluiten van uw hypotheek zeer serieus te nemen. Staar u niet blind op het maximale hypotheekbedrag en ga niet te lichtvaardig in op ‘speciale aanbiedingen’ en ‘tijdelijke actietarieven’. Wij loodsen u vakkundig en onafhankelijk naar de hypotheek die voor u het beste is.

Zie ook pagina Hypotheek

Terugval in inkomen, wat dan?

Een aanzienlijk deel van uw inkomen besteedt u aan uw hypotheeklasten. Als u te maken krijgt met een terugval in uw inkomen, wilt u wel graag in uw woning kunnen blijven wonen. Wij vertellen u graag meer over hoe u het (gezins-)inkomen op peil kunt houden bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een overlijden.

Benut de aftrekposten eigenwoningbezit

Uw belastingaangifte verandert als u een eigen huis heeft. De rente die u voor uw hypotheek betaalt is meestal aftrekbaar en u krijgt onder meer te maken met het eigenwoningforfait. Ook de kosten die te maken hebben met de aankoop van uw woning zijn voor een deel aftrekbaar. Wij berekenen efficiënt de optimale belastingaftrek voor u.

Verzeker huis en haard

Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning, bijvoorbeeld veroorzaakt door brand of storm. De verzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde: wat het kost om uw woning opnieuw in de oude staat terug te bouwen. Gaat u uw woning verbouwen of verbeteren, dan kan dit consequenties hebben voor de herbouwwaarde. De opstalverzekering moet dan ook aangepast worden. Uw spullen in de woning verzekert u met een goede inboedelverzekering op maat.

Zie ook pagina Wonen

Financieel zeker verbouwen

Als u uw woning direct na aankoop of in een later stadium gaat verbouwen, neem dan ook contact met ons op. Wij geven u graag een goed advies over de juiste financiering van uw verbouwing en over de verzekeringstechnische zaken die daarbij komen kijken.

Zie ook pagina Verbouwen

Verhuizen? Doe de verzekeringscheck!

Bij een verhuizing verdient ook uw bestaande verzekeringspakket de aandacht: passen uw bestaande voorzieningen ook bij uw nieuwe woonsituatie? Wij nemen graag de tijd om dit voor u na te gaan.

Zie ook pagina Verhuizen

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Tips

Houd inbrekers buiten de deur. Aandacht voor inbraakpreventie

Hieronder een aantal tips om een inbraak te voorkomen.

  • Als u op pad gaat, sluit ramen en deuren goed af. Ook de kleinste raampjes kunnen ongewenste gasten binnen laten.
  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
  • Sluit binnendeuren en kasten niet af. Als inbrekers toch binnen zijn, levert dat alleen maar meer schade op.
  • Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen.
  • Zet ladders, tuinmeubilair en vuilcontainers weg. Deze kunnen gebruikt worden om op een dak te klimmen of naar een hoger gelegen raam.
  • Zorg er ook voor dat uw hang- en sluitwerk in goede staat is. Daarmee verkleint u ook de kans op een inbraak.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om een inbraak te voorkomen. Toch zult u nooit 100% zekerheid hebben dat uw woning inbraakvrij blijft. Mede daarom is het van belang dat u een goede inboedelverzekering afsluit. Mocht er ingebroken worden (of u heeft brandschade), dan weet u in ieder geval dat de schade vergoed wordt.