Krediet of geld lenen, maar dan wel verantwoord

Direct lenen, snel een aanvraag voor een lening indienen? Geld lenen kost altijd geld. Daarom is het verstandig om te weten waar u aan begint met een lening. De HypoGever helpt u graag aan een verantwoorde lening. Dat wil zeggen: een lening die qua kosten en voorwaarden past bij het doel waarvoor u geld wilt lenen.

Waarom wilt u direct geld lenen?

Direct gaan lenen kan u duur komen te staan. Wij raden u aan om eerst te bekijken waar u het geld voor nodig heeft: wilt u nu en dan rood kunnen staan, gaat u een grote uitgave doen (zoals het kopen van een auto) of wilt u juist flexibel kunnen lenen, omdat u de kosten van bijvoorbeeld een verbouwing nog niet helemaal kunt overzien? Als u dit weet, kunt u de beste leenvorm erbij selecteren. Zoals een rekeningcourantkrediet, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Wilt u direct lenen, maar wel op de beste manier? Kom dan eerst langs op ons kantoor in Brielle.

Aanvraag lening samen met De HypoGever

Voordat u overgaat tot de aanvraag van een lening, informeren wij u grondig over de volgende zaken:

  • De kosten van de lening op korte en lange termijn
  • De voorwaarden waar u aan moet voldoen
  • De kleine lettertjes van de lening
  • De mogelijke alternatieven voor de aanvraag van uw lening

Wij adviseren u over de mogelijkheden, voorwaarden en kosten van geld lenen. Zo kunt u verantwoord lenen met een lening die past binnen uw budget. Bel 06 – 50662950 voor een onafhankelijk kredietadvies!

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Productinformatie

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij steeds geld kan worden geleend tot aan de kredietlimiet. De rente staat niet voor de hele looptijd vast. Er wordt elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing betaald. Welk deel van dat bedrag terugbetaling is en welk deel rente, hangt af van de rentestand op dat moment.

De rente bij aangaan van een doorlopend krediet is – bij dezelfde kredietverstrekker – meestal lager dan de rente op dat moment van een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met een van tevoren vastgesteld bedrag. De rente en de looptijd staan bij het aangaan van de lening ook vast.

De rente bij aangaan van een persoonlijke lening is – bij dezelfde kredietverstrekker – meestal hoger dan de rente op dat moment van een doorlopend krediet.

Tips

Veel gestelde vragen

Is een lening goedkoper dan rood staan op mijn betaalrekening?

Als u een krediet heeft op uw betaalrekening, kunt u tot een bepaald bedrag ‘rood staan’. Daar betaalt u echter wel rente over, die kan oplopen tot zo’n 15 %. Dit rentepercentage is al snel veel hoger dan de rente die u betaalt voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Heeft u regelmatig extra geld nodig, neem dan contact met ons op. Dan bekijken we samen met u wat de voordeligste oplossing is.

Wat kost kopen op afbetaling?

Kopen op afbetaling gaat makkelijk en snel. Maar het is vaak ook ontzettend duur! Winkels en postorderbedrijven kunnen u een rente berekenen die op kan lopen tot wel 18%. Wat zo’n krediet in werkelijkheid kost, is ook lang niet altijd even duidelijk. Het beste advies luidt dan ook: koop liever niet afbetaling. Andere mogelijkheden zijn vaak veel goedkoper. Wij geven u graag een goed advies.

Worden aankopen op afbetaling geregistreerd bij het BKR?

Bij postorderbedrijven en sommige winkels wordt u aangeboden om te kopen op afbetaling: u krijgt de goederen direct mee, maar u betaalt daarna de aankoopsom in termijnen. Als het postorderbedrijf of de winkel waar u de aankoop doet BKR deelnemer is, is deze verplicht de kredietovereenkomst bij het BKR registreren (mits het aankoop bedrag minimaal 500 euro bedraagt en de looptijd langer is dan drie maanden).

Verplicht het hele bedrag tot aan de kredietlimiet op te nemen?

Nee, een wat hogere kredietlimiet geeft de mogelijkheid om, als dat op enig moment nodig is, meer geld te lenen zonder dat daarvoor dan opnieuw een aanvraag nodig is. Maar minder opnemen dan de limiet is altijd toegestaan.

Staat iemand die een persoonlijke lening heeft geregistreerd bij BKR?

Die kans is wel erg groot. Als het geleende bedrag minimaal €500 en maximaal €125.000 bedraagt en de lener er tenminste drie maanden over kan beschikken is een lening in de regel bekend bij BKR.
Meer daarover is te vinden op www.bkr.nl