Maak maatwerk van uw reisverzekering

Een reisverzekering kan dekking bevatten op veel gebieden: medische zorg, bagage, rechtsbijstand, vervangend vervoer, etc. Maar wat heeft u daarvan daadwerkelijk nodig? De HypoGever kijkt naar het soort reis dat u gaat maken en naar de bestemming. Vervolgens kiezen we samen de beste reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Altijd met de juiste dekking, zodat u nooit teveel betaalt

Betaal niet teveel voor uw reisverzekering

Als u een reisverzekering afsluit via uw reisorganisatie bent u in veel gevallen duurder uit. Soms betaalt u wel bijna twee keer zoveel! Kom daarom eerst bij ons langs voordat u een reisverzekering afsluit. Dan krijgt u meteen:

 • Betaalbare premie
 • Geen onnodige dekking (controle overlap met andere verzekeringen)
 • Verzekering die past bij uw reis
 • Gratis opzegservice oude verzekering
 • Uitstekende schade-afhandeling

Betaal niet teveel premie. Bel 06 – 50662950 en vraag ons om advies voordat u een reisverzekering kiest.

Reisverzekeringen en meer!

Naast een kortlopende of doorlopende reisverzekering, kunt u bij De HypoGever ook terecht voor uw:

 • Kortlopende annuleringsverzekering
 • Doorlopende annuleringsverzekering
 • Caravan- of camperverzekering
 • Pleziervaartuigenverzekering
 • En nog veel meer recreatieve verzekeringen

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Productinformatie

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking tegen de kosten van annulering of onderbreking van een vakantie ten gevolge van een in de polis omschreven ernstige omstandigheid zoals het overlijden of ernstige ziekte van een lid van het reisgezelschap of een familielid.

Deze verzekering vergoedt dan de kosten van de reissom of de betaalde huur voor een vakantiewoning voor zover die niet meer terug te krijgen zijn.

Caravanverzekering

Een caravanverzekering biedt dekking tegen schade aan een caravan door vrijwel alle schadeoorzaken. Naast de caravan zijn ook de daarbij behorende voortent/luifel en de inboedel verzekerd. Bij stacaravans kunnen bijgebouwtjes en tuinaanleg worden meeverzekerd.

De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans en geldt ook als de caravan aan een motorrijtuig is gekoppeld.

Pleziervaartuigverzekering

Een pleziervaartuigverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met het vaartuig aan anderen wordt toegebracht (aansprakelijkheid) en tegen schade die aan het verzekerde vaartuig wordt toegebracht (casco). Ook is de inboedel aan boord van het schip verzekerd, meestal tot 15 of 20% van het bedrag waarvoor het vaartuig casco verzekerd is.

Voor de cascodekking bestaat de keuze uit beperkte dekking (verzekerd is schade door brand, ontploffing en blikseminslag) en uitgebreide cascodekking. Verzekerd is dan alle schade door verlies van of beschadiging aan het vaartuig als gevolg van een van buiten aankomend onheil of eigen gebrek (tenzij dat laatste is uitgesloten).

Reisverzekering

De reisverzekering biedt dekking tegen schade en kosten die het gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen tijdens het reizen. Deze verzekering is opgebouwd uit verschillende, vooraf te kiezen dekkingsrubrieken zoals geneeskundige kosten, ongevallen, bagage en buitengewone kosten (zoals gedwongen langer hotelverblijf, begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland, kosten van opsporings- en/of reddingsacties, telecommunicatiekosten en huur van vervangend vervoer).

Voor een aantal rubrieken, zoals geneeskundige kosten en bagage, bestaat er de mogelijkheid om vooraf een keuze te maken uit verschillende maximum verzekerde bedragen.

Tips

Geef e-bike dieven geen kans

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Bij fietsers, maar ook bij fietsendieven! Omdat de e-bike vrij prijzig is, is het extra zuur als uw elektrische fiets gestolen wordt. Met de volgende tips kunt u het fietsendieven zo moeilijk mogelijk maken:

 • Parkeer uw e-bike zoveel mogelijk binnen en zet de fiets ook daar op slot
 • Gebruik een ART goedgekeurd slot
 • Zet uw e-bike met het slot vast aan bijvoorbeeld een paal of hek
 • Maak bij voorkeur gebruik van bewaakte stallingen

Veel gestelde vragen

Is een negatief reisadvies gedekt op mijn annuleringsverzekering?

Wilt u een reis annuleren omdat voor uw bestemming een negatief reisadvies geldt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is dat niet vanzelfsprekend gedekt op uw annuleringsverzekering. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is namelijk alleen een advies. De calamiteitencommissie (onderdeel van het Calamiteitenfonds) bepaalt of een calamiteit kan worden aangemerkt als een uitkeringsvatbare situatie – en daarmee of de annuleringskosten van een reis verhaald kunnen worden. De Calamiteitencommissie betrekt de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wel bij haar overwegingen. Op de site www.minbuza.nl kunt u lezen of uw bestemming een negatief reisadvies heeft.

Heb ik een aparte wintersportdekking nodig bij mijn reisverzekering?

Wintersportdekking is bij veel reisverzekeringen niet standaard inbegrepen. U moet dit dus bewust apart verzekeren! een Let ook goed op de vergoeding van medische kosten bij een wintersportvakantie. Uw zorgverzekering zal niet alle zorg in het buitenland vergoeden. Dat betekent dat u voor hoge kosten kunt komen te staan, mocht u in het ziekenhuis terecht komen. Gaat u dit seizoen op wintersport? Neem dan voor vertrek contact met ons op. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd op reis gaat.

Heb ik voor de pleziervaartuigenverzekering een vaarbewijs nodig?

Dat hangt af van het soort boot dat u heeft. Het vaarbewijs is verplicht als uw waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot vol gas harder kan dan 20 km/uur. Het vaarbewijs is ook verplicht als uw pleziervaartuig een lengte heeft van 15 meter of meer. De verzekering betaalt bij ongelukken met deze vaartuigen alleen uit als u een vaarbewijs heeft!

Stel dat mijn reisgenoot onze reis moet annuleren?

In de meeste gevallen kan dat. Als uw reisgenoot een onder diens annuleringsvoorwaarden gedekte gebeurtenis overkomt, dan bent u meestal verzekerd van annulering. Gaat u samen op reis, laat ons dan de voorwaarden van uw annuleringsverzekering controleren. Dan weet u zeker of, en onder welke voorwaarden, u verzekerd bent.

Annuleringsverzekering alleen dekking bij overlijden of ernstige ziekte?

Nee, er is vaak ook dekking als er sprake is van het plotseling werkloos worden, het kopen van een huis of een van belang zijnde schade die verzekerde lijdt.

Valt reisbagage ook onder de meeverzekerde inboedel?

Nee, reisbagage is meestal uitdrukkelijk van de dekking van een caravanverzekering uitgesloten. Een goede reisverzekering met dekking voor reisbagage blijft dus belangrijk.

Is een pleziervaartuigverzekering overal geldig?

Nee, de verzekering geldt alleen binnen het van tevoren overeengekomen dekkingsgebied. Het standaard dekkingsgebied omvat meestal de Benelux met Duitsland en kan (tegen een extra premie) worden uitgebreid tot het Groot Vierkant (grofweg Europa beperkt) of het Super Groot Vierkant (grofweg Europa uitgebreid).

'Standaard' reisverzekering dekking voor elk type vakantie?

Nee, niet alle activiteiten zijn standaard gedekt onder een reisverzekering. Als er sprake is van een actieve vakantie (bergbeklimmen, diepzeeduiken etc.), dan is er voor die risico’s vaak een aanvullende dekking nodig.