Uitvaart – iedereen verdient een mooi afscheid

Een uitvaart is een afscheid van iemands leven. Omdat ieder mens anders leeft, is ook elke uitvaart uniek. Hoe zou u willen dat uw uitvaart eruit ziet? Wij vertalen uw ideeën in een kostenoverzicht. Dan weet u of u het benodigde geld beschikbaar heeft of dat uw uitvaart verzekeren een beter idee is.

Wat kost een begrafenis of crematie?

Wat een begrafenis of crematie kost, is sterk afhankelijk van de invulling die u wilt geven aan de uitvaart. Een gemiddelde uitvaart kost al snel zo’n 7.000 tot 10.000 euro. Als u de kosten van uw begrafenis of crematie niet zelf kunt dragen, is een uitvaartverzekering een goede oplossing. De HypoGever helpt u graag bij het kiezen van de juiste uitvaartverzekering.

Uw uitvaart financieren met een uitvaartverzekering

Er zijn verschillende manieren om uw uitvaart te verzekeren:

  • Bij een naturaverzekering regelt de verzekeraar uw uitvaart volgens bepaalde standaarden
  • Wilt u dat uw verzekeraar uw uitvaart regelt, maar dan wel met iets meer dan de standaarddiensten? Met een combinatieverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren
  • Als u juist alle vrijheid wilt, kunt u kiezen voor een kapitaalverzekering; deze keert een bedrag uit aan uw nabestaanden waarmee zij de uitvaart naar eigen invulling kunnen bekostigen
  • Wilt u zeker weten dat uw nabestaanden het uitgekeerde geld ook echt aan uw uitvaart besteden? Dat kan met een natura sommenverzekering; hierbij kunnen de kosten van de uitvaart gedeclareerd worden bij de verzekeraar

Zorg dat uw uitvaartverzekering waardevol blijft

Nadat u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan er veel veranderen in uw leven. Misschien kijkt u inmiddels anders tegen uw uitvaart aan dan een aantal jaren geleden. Of wellicht is uw financiële situatie veranderd. De HypoGever bekijkt samen met u of uw uitvaartverzekering nog wel passend is. Bel 06 – 50662950 en kom eens langs voor een persoonlijk gesprek hierover.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Productinformatie

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering regelt en verzorgt  de verzekeraar de gehele uitvaart. Welke diensten hierbij inbegrepen zijn en hoe de verzekeraar hier invulling aan geeft, staat in de polisvoorwaarden.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit aan de nabestaanden. Met dit geld kunnen zij zelf de uitvaart regelen. Het bedrag hoeft niet verplicht aan de uitvaart besteed te worden.

Combinatieverzekering

Een combinatieverzekering is een naturaverzekering met standaarddiensten, waarbij uw nabestaanden tevens een geldbedrag uitgekeerd krijgen. Met dit geld kunnen zij invulling geven aan aanvullende, persoonlijke wensen voor de uitvaart.

Natura sommenverzekering

Met een natura sommenverzekering krijgen de nabestaanden geen som geld uitgekeerd, maar kunnen zij de kosten van de uitvaart declareren bij de uitvaartverzekeraar. Het verzekerde geld dient door de nabestaanden dus ook echt te worden besteed aan de uitvaart.

Tips

Veel gestelde vragen

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is bij veel mensen nog niet erg bekend. Toch groeit het aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland. Natuurbegraven betekent begraven in de vrije natuur, waarbij het lichaam opgaat in de natuur. Ook een urn met crematie-as kan op een natuurbegraafplaats begraven worden. In tegenstelling tot een traditionele begraafplaats, vindt u op een natuurbegraafplaats geen grafzerken, bakken met planten of kaarsen. De natuur vormt het monument voor de overledene.

Ben ik altijd vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen?

Bij een natura sommenverzekering en een kapitaalverzekering heeft u altijd alle vrijheid om zelf te bepalen welke uitvaartverzorger u uw uitvaart in handen wilt geven. Bij de naturaverzekering en de combinatieverzekering is deze vrijheid vaak beperkt. Vraag ons daarom naar de voorwaarden voordat u voor een bepaalde uitvaartverzekering kiest.

Valt een begrafenis of crematie in het buitenland binnen mijn verzekering?

Een uitvaart in het buitenland brengt veel extra kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten en de kosten van de uitvaart ter plaatse. Daarom valt een begrafenis of crematie in het buitenland buiten uw standaarddekking. Deze extra kosten kunt u echter wel apart meeverzekeren. Vraag ons naar de voorwaarden.

Valt een uitvaartverzekering ook onder de vermogensrendementsheffing?

Als het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering(en) niet meer bedraagt dan het door de Belastingdienst vastgesteld bedrag per verzekerde, is de waarde van de uitvaartverzekering vrijgesteld voor de vermogensrendements-heffing in box 3. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast.