Huren kan aantrekkelijk zijn: geen hypotheek, nauwelijks onderhoudskosten en veel woonflexibiliteit: als u wilt verhuizen, zit u alleen vast aan de opzegtermijn. Maar ook bij een huurwoning wilt u uw kostbaarheden zekerstellen.

Denk aan uw inboedelverzekering

Ook in een huurwoning is het noodzakelijk dat u het risico op inbraak en brand zo klein mogelijk houdt. En dat u de spullen in uw woning goed verzekert. Is een ‘gewone’ inboedelverzekering voldoende of heeft u bijzondere spullen in huis die extra bescherming verdienen? Is uw verzekering na verloop van tijd nog wel up-to-date? Een goede analyse kan u veel ellende besparen.

Zie ook pagina Wonen

Kapitaal opbouwen

Als u huurt, mist u specifieke mogelijkheid van vermogensopbouw in een eigen huis. Maar u kunt natuurlijk wel op allerlei andere manieren kapitaal opbouwen. Wij geven u daarover graag een deskundig en onafhankelijk advies.

Zie ook pagina Sparen

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Tips

Houd inbrekers buiten de deur. Aandacht voor inbraakpreventie

Hieronder een aantal tips om een inbraak te voorkomen.

  • Als u op pad gaat, sluit ramen en deuren goed af. Ook de kleinste raampjes kunnen ongewenste gasten binnen laten.
  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
  • Sluit binnendeuren en kasten niet af. Als inbrekers toch binnen zijn, levert dat alleen maar meer schade op.
  • Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen.
  • Zet ladders, tuinmeubilair en vuilcontainers weg. Deze kunnen gebruikt worden om op een dak te klimmen of naar een hoger gelegen raam.
  • Zorg er ook voor dat uw hang- en sluitwerk in goede staat is. Daarmee verkleint u ook de kans op een inbraak.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om een inbraak te voorkomen. Toch zult u nooit 100% zekerheid hebben dat uw woning inbraakvrij blijft. Mede daarom is het van belang dat u een goede inboedelverzekering afsluit. Mocht er ingebroken worden (of u heeft brandschade), dan weet u in ieder geval dat de schade vergoed wordt.