Autoverzekeringen vergelijken betekent kijken naar prijs én naar polisvoorwaarden. Is er een eigen risico? Welke waarde van de auto hanteert de verzekeraar? Vragen die belangrijk zijn bij het vergelijken van autoverzekeringen. Meer dan 100 aanbieders staan klaar om u van dienst te zijn met hun motor- of autoverzekering. Bij De HypoGever krijgt u een eerlijke vergelijking van autoverzekeringen én uitstekende service!
De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken
All-risk of WA autoverzekering?
Wat voor u de beste autoverzekering is, hangt onder andere af van de leeftijd en waarde van uw auto: is uw auto het nog waard om all-risk verzekerd te worden? De premie van een all-risk autoverzekering is immers hoger dan die van een WA-verzekering. Als u de kosten van eventuele schade zelf kunt dragen, dan is een WA-autoverzekering wellicht voldoende. Twijfelt u? Bel 06 – 50662950 voor een afspraak. Dan berekenen wij voor u de optimale dekking van uw autoverzekering.
Dáárom een autoverzekering via De HypoGever
- Is die aantrekkelijke spaarrente vast of variabel?
- Laagste premie, gelet op eigen risico, voorwaarden én service
- Gunstige no-claimkorting
- Goede service bij schade
- Uitstekende polisvoorwaarden
- Tweede auto voordelig verzekerd
- Gratis opzegservice van uw oude autoverzekering
Maak een afspraak op ons kantoor in Brielle. Makkelijk en altijd goed geregeld!
Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.
Productinformatie
Autoverzekering
Een autoverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde auto wordt toegebracht.
De volgende dekkingsvormen komen voor:
- WA-dekking (ook wel Wam-dekking genoemd)
De wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd. - WA + beperkt cascodekking (ook wel WA-extra- of WA-plusdekkking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. - WA + volledige cascodekking (ook wel all-riskdekking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm, valt onder de dekking.
Bromfietsverzekering
Een bromfietsverzekering biedt dekking tegen de financiële gevolgen van met de bromfiets aan anderen toegebrachte schade. Deze wettelijke aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht.
Desgewenst kan deze verzekering uitgebreid worden met een cascodekking die dekking biedt in geval van diefstal of schade die aan de bromfiets wordt toegebracht door aanrijding.
Fietsverzekering
Een fietsverzekering biedt dekking tegen schade aan en verlies van het rijwiel en/of de accessoires door oorzaken als brand, ontploffing en blikseminslag, diefstal en andere van buiten komende onheilen, zoals verkeersongevallen.
De fietsverzekering is er zowel als een doorlopende als een aflopende verzekering. Aflopend wil zeggen dat de verzekering na een aantal van tevoren overeengekomen jaren vanzelf eindigt. Voor doorlopend wordt vaak gekozen bij duurdere en elektrische fietsen.
Oldtimerverzekering
Een oldtimerverzekering is een autoverzekering, speciaal voor auto’s die ouder zijn dan 25 jaar. De oldtimerverzekering is relatief goedkoop en is vaak alleen af te sluiten als de auto uitsluitend recreatief of hobbymatig gebruikt wordt.
De oldtimer kan tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd worden, maar ook een wa-cascoverzekering is vaak mogelijk. Voor een volledige cascoverzekering (all-risk) is soms een taxatierapport nodig, een beperkte cascodekking is veelal mogelijk zonder een taxatie.
Motorverzekering
Een motorverzekering biedt net zoals een autoverzekering, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de motor aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde motor wordt toegebracht.
De volgende dekkingsvormen komen voor:
- WA-dekking (ook wel Wam-dekking genoemd)
De wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden. Schade aan de eigen motor is niet verzekerd. - WA + beperkt cascodekking (ook wel WA-extra- of WA-plusdekkking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de motor als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, hagelschade of diefstal. - WA + volledige cascodekking (ook wel all-riskdekking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm, valt onder de dekking.
Tips
Schade zonder dader? Het Waarborgfonds helpt
Stel dat u schade heeft aan uw auto, fiets, huis, tuin of aan een persoon (letselschade) en de veroorzaker ervan is onbekend of blijkt onverzekerd te zijn. Dat betekent dat u de schade niet kunt verhalen op de dader. Voor dit soort situaties bestaat het Waarborgfonds Motorverkeer. Op de website van het Waarborgfonds kunt u via een interactieve video eenvoudig nagaan of uw schade in aanmerking komt voor vergoeding door dit fonds.
Kinderen in de auto? Vervoer ze veilig!
Is uw kind kleiner dan 1,35 m, dan moet hij of zij volgens de wet in een goedgekeurd kinderzitje zitten. Kinderen groter dan 1,35 m moeten een autogordel om en zonodig ook een goedgekeurd kinderzitje (zittingverhoger) gebruiken. Welk kinderzitje u het beste kunt gebruiken voor welk kind, leest u op deze website.
Extra groene kaart caravan nodig in Duitsland, Polen en Spanje
Is uw caravan zwaarder dan 750 kg en heeft uw een caravan een eigen kenteken? Dan heeft u in Spanje, Polen en Duitsland een aparte groene kaart nodig voor uw caravan. Deze extra kaart kunt u aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij waar u uw auto verzekerd heeft. U moet dan een kopie van uw caravankentekenbewijs meesturen.
Hoe komt uw auto uit de crashtest?
Veiligheid in het verkeer is van groot belang. Daarom worden auto’s regelmatig aan een crashtest onderworpen. Hierbij worden zij getest op veiligheid voor volwassen inzittenden (50%), veiligheid voor kinderen in een kinderzitje (20%), voetgangersveiligheid (20%) en veiligheidssystemen (10%). Nieuwe auto op het oog? Bekijk eerst hier hoe uw auto uit de crashtest komt.
Speciale verzekering voor elektrische auto’s
Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u nu gebruikmaken van een verzekering met speciale pechhulpdekkking (bijvoorbeeld als de accu onverwacht leeg raakt tijdens het rijden) en met speciale (secundaire) dekking voor schade aan uw eigen oplaadpaal. Vraag ernaar bij één van onze adviseurs!
Verzekerd van hulp bij pech in het buitenland
Veel verzekeraars bieden een autohulppakket aan, waarbij u verzekerd bent van gratis hulp bij pech of bij een ongeval binnen Europa. Denk hierbij aan wegslepen van uw auto, het regelen van vervangend vervoer en rechtsbijstand. Vraag ons naar de mogelijkheden!
Zet scooter of brommer van uw kind niet op uw eigen naam
Als ouder betaalt u vaak fors minder premie voor de verzekering voor de brommer of scooter van uw kind dan wanneer uw kind zelf een verzekering zou afsluiten. Het lijkt dan ook aantrekkelijk om de polis op uw naam te zetten. Maar er zit een flinke adder onder het gras: in de voorwaarden van de verzekering kan zijn opgenomen dat er een zeer hoog eigen risico (van duizenden euro’s!) geldt wanneer de schade is veroorzaakt door een jongere. En statistisch gezien maken jongeren nogal eens brokken… Vraag ons dus altijd om advies!
Zo helpt u diefstal van uw scooter te voorkomen
Jaarlijks worden zo’n 16.000 brommers en scooters gestolen. Hiervan wordt slechts een klein deel teruggevonden. Toch kunt u zelf veel doen om diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. De tips op een rij:
- Parkeer uw scooter zoveel mogelijk binnen
- Kan dat niet, kies dan voor een goed verlichte plaats
- Zet uw scooter altijd goed op slot, ook binnen.
- Gebruik een slot met het ART-Keurmerk
- Zet uw scooter daarmee vast aan de ‘vaste wereld’
- Geef uw scooter unieke kenmerken mee. Graveer bijv. het kenteken in het frame
- Laat uw kentekenplaat extra goed vastzetten door bijv. te verlijmen of te popnagelen
- Beveilig de scooter met een door VbV – SCM goedgekeurd volgsysteem. Dit systeem bepaalt met behulp van GPS de positie van uw scooter en stuurt deze positie vervolgens met behulp van GSM door naar de eigenaar
Veel gestelde vragen
Het is heel belangrijk dat u een stoeltje kiest dat past bij de leeftijd en lengte van uw kind. Zorg daarnaast ook dat u het stoeltje op de juiste manier bevestigt en dat uw kind goed vastzit in het stoeltje. De Taskforce Kinderveiligheid heeft een handig instructiefilmpje gemaakt waarin u stap voor stap ziet hoe u uw kind het veiligst kunt vervoeren.
Na 6 tot 10 jaar is de dagwaarde van uw auto meestal zodanig gedaald, dat u met een WA+ of all-risk verzekering mogelijk oververzekerd bent. Overstappen van een all-risk autoverzekering naar WA, kan dan een goede beslissing zijn. Het is wel goed om u te realiseren dat u bij grote schade (of zelfs verlies van uw auto) die niet verhaald kan worden op een ander, zelf voor de kosten opdraait bij een WA-verzekering. Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Neem contact op met ons kantoor in Brielle en bel 06 – 50662950.
In Nederland geldt vooralsnog geen verplichting, maar in veel andere Europese landen wel. Rijdt u zonder winterbanden als dit wel verplicht is, dan riskeert u niet alleen een verkeersboete, maar heeft dat ook serieuze gevolgen voor uw aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Zorg daarom dat u de regels kent voordat u met de auto naar het buitenland gaat. Een handig overzicht hiervan per land vindt u op de website van de ANWB.
Een auto kan ‘technisch total loss’ zijn als het technisch niet meer mogelijk is om de auto te repareren. Denk hierbij aan ernstige brandschade. In de meeste gevallen is er echter sprake van ‘economisch total loss’. Dat wil zeggen dat de kosten van de reparatie van de auto te hoog zijn in vergelijking met de waarde van de auto.
Als u uw autoverzekering beëindigt, blijven uw schadevrije jaren nog 1 jaar geldig. Bij sommige verzekeraars blijven uw opgebouwde schadevrije jaren zelfs tot 3 jaar geldig. Dit kan u bij hervatting van uw autoverzekering een flinke korting op uw premie opleveren!
Ja, dat kan zeker gebeuren. Overkomt u een ongeluk met letsel en droeg u op het moment van het ongeluk geen gordel, dan kunt u mogelijk een korting tegemoet zien op de schadevergoeding van de WA-verzekeraar van de tegenpartij. Draag dus altijd uw autogordel, niet in de laatste plaats vanwege uw eigen veiligheid!
Veel verzekeraars hebben een eigen bonus-malusregeling, ook wel bekend als no-claimkorting. Rijdt u schadevrij, dan wordt u beloond met een lagere premie. Als u schade hebt, dan kan het zijn dat u het volgende jaar meer premie betaalt.
Bij sommige maatschappijen kunt u uw bonus-malusregeling beschermen met een bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor valt u bij schade niet direct terug in de opgebouwde korting.