De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken


Autoverzekeringen vergelijken betekent kijken naar prijs én naar polisvoorwaarden. Is er een eigen risico? Welke waarde van de auto hanteert de verzekeraar? Vragen die belangrijk zijn bij het vergelijken van autoverzekeringen. Meer dan 100 aanbieders staan klaar om u van dienst te zijn met hun motor- of autoverzekering. Bij De HypoGever krijgt u een eerlijke vergelijking van autoverzekeringen én uitstekende service!

All-risk of WA autoverzekering?

Wat voor u de beste autoverzekering is, hangt onder andere af van de leeftijd en waarde van uw auto: is uw auto het nog waard om all-risk verzekerd te worden? De premie van een all-risk autoverzekering is immers hoger dan die van een WA-verzekering. Als u de kosten van eventuele schade zelf kunt dragen, dan is een WA-autoverzekering wellicht voldoende. Twijfelt u? Bel 06 – 50662950 voor een afspraak. Dan berekenen wij voor u de optimale dekking van uw autoverzekering.

Dáárom een autoverzekering via De HypoGever

 • Is die aantrekkelijke spaarrente vast of variabel?
 • Laagste premie, gelet op eigen risico, voorwaarden én service
 • Gunstige no-claimkorting
 • Goede service bij schade
 • Uitstekende polisvoorwaarden
 • Tweede auto voordelig verzekerd
 • Gratis opzegservice van uw oude autoverzekering

Maak een afspraak op ons kantoor in Brielle. Makkelijk en altijd goed geregeld!

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze dienstverleningsdocumenten.

Productinformatie

Autoverzekering

Een autoverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde auto wordt toegebracht.
De volgende dekkingsvormen komen voor:

 • WA-dekking (ook wel Wam-dekking genoemd)
  De wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd.
 • WA + beperkt cascodekking (ook wel WA-extra- of WA-plusdekkking genoemd)
  Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk.
 • WA + volledige cascodekking (ook wel all-riskdekking genoemd)
  Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm, valt onder de dekking.

Bromfietsverzekering

Een bromfietsverzekering biedt dekking tegen de financiële gevolgen van met de bromfiets aan anderen toegebrachte schade. Deze wettelijke aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht.

Desgewenst kan deze verzekering uitgebreid worden met een cascodekking die dekking biedt in geval van diefstal of schade die aan de bromfiets wordt toegebracht door aanrijding.

Fietsverzekering

Een fietsverzekering biedt dekking tegen schade aan en verlies van het rijwiel en/of de accessoires door oorzaken als brand, ontploffing en blikseminslag, diefstal en andere van buiten komende onheilen, zoals verkeersongevallen.

De fietsverzekering is er zowel als een doorlopende als een aflopende verzekering. Aflopend wil zeggen dat de verzekering na een aantal van tevoren overeengekomen jaren vanzelf eindigt. Voor doorlopend wordt vaak gekozen bij duurdere en elektrische fietsen.

Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is een autoverzekering, speciaal voor auto’s die ouder zijn dan 25 jaar. De oldtimerverzekering is relatief goedkoop en is vaak alleen af te sluiten als de auto uitsluitend recreatief of hobbymatig gebruikt wordt.

De oldtimer kan tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd worden, maar ook een wa-cascoverzekering is vaak mogelijk. Voor een volledige cascoverzekering (all-risk) is soms een taxatierapport nodig, een beperkte cascodekking is veelal mogelijk zonder een taxatie.

Motorverzekering

Een motorverzekering biedt net zoals een autoverzekering, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de motor aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde motor wordt toegebracht.

De volgende dekkingsvormen komen voor:

 • WA-dekking (ook wel Wam-dekking genoemd)
  De wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden. Schade aan de eigen motor is niet verzekerd.
 • WA + beperkt cascodekking (ook wel WA-extra- of WA-plusdekkking genoemd)
  Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de motor als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, hagelschade of diefstal.
 • WA + volledige cascodekking (ook wel all-riskdekking genoemd)
  Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm, valt onder de dekking.

Tips

Zo helpt u diefstal van uw scooter te voorkomen

Jaarlijks worden zo’n 16.000 brommers en scooters gestolen. Hiervan wordt slechts een klein deel teruggevonden. Toch kunt u zelf veel doen om diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. De tips op een rij:

 • Parkeer uw scooter zoveel mogelijk binnen
 • Kan dat niet, kies dan voor een goed verlichte plaats
 • Zet uw scooter altijd goed op slot, ook binnen.
 • Gebruik een slot met het ART-Keurmerk
 • Zet uw scooter daarmee vast aan de ‘vaste wereld’
 • Geef uw scooter unieke kenmerken mee. Graveer bijv. het kenteken in het frame
 • Laat uw kentekenplaat extra goed vastzetten door bijv. te verlijmen of te popnagelen
 • Beveilig de scooter met een door VbV – SCM goedgekeurd volgsysteem. Dit systeem bepaalt met behulp van GPS de positie van uw scooter en stuurt deze positie vervolgens met behulp van GSM door naar de eigenaar

Bron: http://www.blijfvanmijnscooteraf.nl/preventie-tips

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik wat het beste kinderzitje is voor mijn kind?

Het is heel belangrijk dat u een stoeltje kiest dat past bij de leeftijd en lengte van uw kind. Zorg daarnaast ook dat u het stoeltje op de juiste manier bevestigt en dat uw kind goed vastzit in het stoeltje. De Taskforce Kinderveiligheid heeft een handig instructiefilmpje gemaakt waarin u stap voor stap ziet hoe u uw kind het veiligst kunt vervoeren.

Mijn autoverzekering het beste aanpassen van all-risk naar WA?

Na 6 tot 10 jaar is de dagwaarde van uw auto meestal zodanig gedaald, dat u met een WA+ of all-risk verzekering mogelijk oververzekerd bent. Overstappen van een all-risk autoverzekering naar WA, kan dan een goede beslissing zijn. Het is wel goed om u te realiseren dat u bij grote schade (of zelfs verlies van uw auto) die niet verhaald kan worden op een ander, zelf voor de kosten opdraait bij een WA-verzekering. Twijfelt u over wat voor u de beste keuze is? Neem contact op met ons kantoor in Brielle en bel 06 – 50662950.

Is het gebruik van winterbanden verplicht?

In Nederland geldt vooralsnog geen verplichting, maar in veel andere Europese landen wel. Rijdt u zonder winterbanden als dit wel verplicht is, dan riskeert u niet alleen een verkeersboete, maar heeft dat ook serieuze gevolgen voor uw aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Zorg daarom dat u de regels kent voordat u met de auto naar het buitenland gaat. Een handig overzicht hiervan per land vindt u op de website van de ANWB.

Wanneer is een auto total loss?

Een auto kan ‘technisch total loss’ zijn als het technisch niet meer mogelijk is om de auto te repareren. Denk hierbij aan ernstige brandschade. In de meeste gevallen is er echter sprake van ‘economisch total loss’. Dat wil zeggen dat de kosten van de reparatie van de auto te hoog zijn in vergelijking met de waarde van de auto.

Ik heb tijdelijk geen auto, kan ik mijn schadevrije jaren behouden?

Als u uw autoverzekering beëindigt, blijven uw schadevrije jaren nog 1 jaar geldig. Bij sommige verzekeraars blijven uw opgebouwde schadevrije jaren zelfs tot 3 jaar geldig. Dit kan u bij hervatting van uw autoverzekering een flinke korting op uw premie opleveren!

Mogelijk minder uitgekeerd krijg als ik geen gordel om had?

Ja, dat kan zeker gebeuren. Overkomt u een ongeluk met letsel en droeg u op het moment van het ongeluk geen gordel, dan kunt u mogelijk een korting tegemoet zien op de schadevergoeding van de WA-verzekeraar van de tegenpartij. Draag dus altijd uw autogordel, niet in de laatste plaats vanwege uw eigen veiligheid!

Mijn schadevrije jaren van mijn bromfietsverzekering meenemen?
Ja, bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om de schadevrije jaren van uw bromfietsverzekering mee te nemen bij het sluiten van een autoverzekering. Dat levert al snel extra korting op uw premie op. Wilt u weten of dat ook bij uw maatschappij het geval is? Neem dan contact met ons op.
Wat is de bonus-malusregeling?

Veel verzekeraars hebben een eigen bonus-malusregeling, ook wel bekend als no-claimkorting. Rijdt u schadevrij, dan wordt u beloond met een lagere premie. Als u schade hebt, dan kan het zijn dat u het volgende jaar meer premie betaalt.

Bij sommige maatschappijen kunt u uw bonus-malusregeling beschermen met een bonusbeschermingsverzekering. Hierdoor valt u bij schade niet direct terug in de opgebouwde korting.